Red My Lips ’15

Print

Evenementen.. de uitnodigingen op Facebook vliegen me soms om de oren.. je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een evenementje voor. Facebook is natuurlijk ook ideaal.. vrij snel en gratis bereik je een groot publiek! Maar mij meestal niet.. 9 van 10 keer verdwijnt de uitnodiging zonder dat ik er goed naar gekeken heb in de prullenbak.. tot de uitnodiging voor Red My Lips voorbij kwam.. als een magneet werd ik er naartoe getrokken en nog voordat ik alles goed en wel gelezen had klikte ik op deelnemen.

Red My Lips.. een non-profit organisatie die ontstaan is in het brein van Danielle Tansino (New York). Op 29 jarige leeftijd is zij na een avondje uit verkracht door een bekende van haar. Na het doen van aangifte werd haar door een vrouwelijke officier van justitie verteld dat aanklagen niet zal gaan gebeuren want ‘de jury houdt niet van meisjes die drinken’… (Bron)

Dat kan natuurlijk niet.. dat de schuld bij een slachtoffer wordt gelegd.. dat mag niet.. nooit! Maar het gebeurt! En niet alleen in Amerika.. maar overal.. in elk land.. ook in het onze! Niets geeft een persoon het recht om lichaam, geest en ziel van een ander persoon te overmeesteren.. hoe sexy, mooi, dronken, naakt of dom iemand ook doet. Maar het gebeurt… vaker dan je je kunt voorstellen.. want er komt over het algemeen maar weinig over naar buiten.

Om hiertegen een statement te maken is deze Danielle de non-profit organisatie Red My Lips gestart. De bedoeling is om de gehele maand April elke dag rode lippenstift dragen.. ‘This is not about vanity. It’s about visibility.’ is de tagline.. niet uit ijdelheid.. maar om zichtbaar te zijn! Met rode lippen vraag je aandacht voor seksueel geweld en spreek je je uit tegen ‘eigen schuld’!

Het taboe wat er op verkrachting en seksueel geweld in het algemeen rust raakt mij persoonlijk, en dus wilde ik graag iets doen.. iets met het Red My Lips concept om zo de aandacht te vragen voor dit probleem. Maar hoe? Voor iemand die zelden lippenstift draagt is een maand lang elke dag rode lippenstift dragen best een opgave, en hoewel ik het heel graag zou willen doen wil ik ook niet mijn eigen grenzen overschrijden en mezelf in een oncomfortabele positie zetten. Een rode lippen profielfoto van mezelf op Facebook dan.. dat kan ik wel doen! Maar ja… die hebben mensen na 2 dagen ook wel gezien.. en weg is de aandacht..

En toen ineens ergens half februari werd ik wakker met een idee in mijn hoofd.. een idee die ik niet alleen ten uitvoer kon brengen en dus hebben een aantal fantastische dames mij geholpen. Hoe.. wie.. waar.. wat? Kom gewoon kijken! Vanaf morgen.. elke dag in April.. op mijn Facebookpagina >> facebook.com/femfotos.nl! En wie weet.. misschien kunnen we met zijn allen het taboe wel een beetje doorbreken.

 

Meer weten over Red My Lips? Neem een kijkje op de site! Of Facebookpagina!

 

2 Comments

·

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *