Red My Lips – Achter de schermen

 

Wow wat een overweldigende reacties zijn er gekomen op mijn Red My Lips project! Echt… wow! 10 dagen onderweg nu en dus 10 foto’s van geweldige dames geplaatst. Wat vond en vind ik het spannend.. elke ochtend weer als er een foto online komt. Wat vinden jullie van de foto.. en ow als de dame in kwestie zelf de foto maar mooi vindt!! Vrouwen kunnen zo heerlijk kritisch zijn op zichzelf en dan doe ik het mezelf aan om er in 1 flow door dertig (!) vast te leggen! Maar het was het waard.. het is het waard want het doel is om Red My Lips onder de aandacht te brengen, om de wereld.. jullie.. te laten weten dat seksueel geweld bestaat en vele malen vaker voorkomt dan je denkt! En ja natuurlijk weet ik dat jullie weten dat het bestaat maar ik denk dat mensen gauw onderschatten hoeveel vrouwen slachtoffer zijn geworden van een seksueel misdrijf.. want slachtoffers praten niet! Ze zijn vooral stil.. en in hun stilte schamen ze zich.. in hun stilte denken ze dat iets verkeerd gedaan hebben en zijn ze bang om niet geloofd te worden, in hun stilte zijn ze bang om veroordeeld te worden.. en bang voor de dader.
10 dagen onderweg nu en ik heb al 3 slachtoffers gesproken… vrouwen die dit initiatief ondersteunen en mij hun verhaal (voor een gedeelte) toevertrouwden.. dat raakt me.. en dat maakt al het werk meer dan de moeite waard.

Want een werk was het.. er is me de laatste dagen het een en ander erover gevraagd dus ik vind het wel leuk om een kleine ‘achter de schermen’ toelichting te geven. Zo werd me gevraagd of ik nog dames nodig had en of ik nou elke dag een foto maak? Nou.. ik heb de foto’s allemaal al geschoten! De meeste in maart en nog een enkeling begin april. Dit heb ik in groepjes gedaan.. en deze 8 groepjes heb ik bij dames die hun woonkamer ter beschikking hadden gesteld op de foto gezet. De lijst van 30 was overigens snel gevuld.. nadat ik half februari ‘s morgens wakker werd met dit idee heb ik in de loop van de dag een aantal dames gevraagd of het ze leuk leek om mee te werken.. de reacties waren vrijwel allemaal heel enthousiast.. zo enthousiast dat een aantal dames ook nog wel iemand wisten die mee zou willen werken en zo zat ik tot mijn eigen verbazing binnen 48 uur aan mijn 30 dames.. vol!

Mijn project is vanwege Red My Lips.. omdat deze non profit organisatie april heeft uitgeroepen tot ‘awareness’ maand. Ik heb geen link of connecties met deze organisatie en ze hebben dan ook niets te maken met mijn project. Ik doe dit zelf omdat ik je graag bewust wil maken van het feit dat je vrouwen in je omgeving hebt die slachtoffer zijn geweest van een seksueel misdrijf.. zelfs als je denkt van niet. Ik doe dit zodat je weet dat je niet alleen staat.. ik hoop dat het je sterkt in je geloof in jezelf.

Nog wat leuke weetjes, mijn oudste deelneemster wordt deze maand 65 en de jongste is 17! Er zit een moeder met haar 3 dochters -waaronder een tweeling- tussen, een moeder met 1 dochter en nog 2 zussen. 1 van de dames is mijn schoonzus en 12 van de dames zijn moeders van school! 3 namen komen 2x in het rijtje voor en 1 dame draagt een hoed!

Nog 20 dames te gaan!! Vergeet ze niet te ‘liken’ op Facebook.. want dat verdienen ze!!

 

 

 

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *