Red my lips ’16.. op de helft!

We zijn inmiddels halverwege met de foto’s.. 15 dames gehad.. en nog 15 dames te gaan! Het lijkt me een mooi moment om ieders geheugen nog even op te frissen want al die prachtige dames zijn natuurlijk niet voor niks op de foto gegaan!

Red my lips, de organisatie die zich inzet om het taboe rond seksueel geweld en met name op het ‘het is je eigen schuld vingertje’ op te heffen. Het is de bron van mijn 30 foto’s. April is awareness maand.. en dus vraag ik via 30 prachtige vrouwen jullie aandacht voor seksueel geweld. Het komt vaak, te vaak voor, veel vaker dan je weet, veel vaker dan je denkt. Veel verhalen hoor je niet, het overgrote deel van de slachtoffers houdt hun mond, die dragen het stempel slachtoffer in stilte uit schaamte en angst.
Schaamte om wat hen overkomen is want het toekennen van schuld wordt niet alleen door de ‘buitenwereld’ gedaan.. slachtoffers zelf kampen vaak ook met een schuldgevoel. Aangepraat door de dader of uit zelfbescherming omdat het machteloze gevoel amper te verdragen is.
Angstig zijn veel slachtoffers omdat ze niet weten wat de gevolgen zullen zijn als je wel je mond opentrekt! Word je wel geloofd? Het merendeel van de daders is ook nog eens een bekende.. het verhaal van ‘de man in de bosjes’ geldt maar in zo’n 20% van de gevallen.. in de andere 80% van de gevallen is de dader bijv. een buurman, leerkracht, familielid, partner of oude bekende en dat maakt het uiten van wat je overkomen is er niet makkelijker op.

Ik hoop van harte dat er ergens iemand is die misschien wat steun kan vinden aan mijn fotoproject.. die weet dat ze niet alleen is en misschien wel ergens haar verhaal durft te doen. Ik hoop dat het taboe weer wat open gebroken wordt. Ik kan en wil ook niet niets zeggen, dit is voor mij dé manier om me uit te spreken tegen seksueel geweld. Via mijn foto’s kan ik mijn stem met een flink bereik laten horen.
Ik wil jullie ook nog graag wijzen op de sites seksueelmisdrijf.nl en seksueelgeweld.nl deze sites staan vol informatie en op de laatste is ook een chatroom en een forum te vinden.. en lotgenotencontact kan zo fijn zijn.. iemand vinden die je met een half woord begrijpt kan het leed echt wat verzachten.

En nog even dit... de toekomst ligt in onze handen.. laten we vooral niet vergeten onze kinderen te leren elkaar te respecteren.. ♥
En nog even dit… de toekomst ligt in onze handen.. laten we vooral niet vergeten onze kinderen te leren elkaar te respecteren.. ♥

Maar ook tijd voor iets luchtigers.. zo halverwege vind ik het ook wel een mooi moment voor wat weetjes.. zo is t misschien leuk om te weten dat tussen de dames o.a. Italiaans, Hongaars, Chinees, Mexicaans, Tunesisch, Zweeds & Surinaams bloed zit.. er zitten 4 duo’s van moeders met hun dochter tussen en een setje van 3 zussen.. Weet jij de dames er uit te pikken? Verder kunnen we 14 moeders van de school van mijn kinderen tellen, hebben 3 van de vrouwen geen Facebook (ja echt ze bestaan nog ;)) en is de jongste 16 en de oudste 72 jaar oud!
Er zit ook 1 ‘vreemde eend in de bijt’ ze is anders dan de rest maar oh zo speciaal.. en don’t worry.. als jullie straks alle 30 foto’s gezien hebben kun je d’r niet missen..
De foto’s heb ik tussen 22 februari en 1 april geschoten op 9 verschillende locaties, ik heb gebruik gemaakt van een 50mm lens, een reportageflitser en een aanwezige muur! Er zijn 7 verschillende kleuren lippenstift gebruikt.. en zeg nou zelf.. het staat ze toch gewoon allemaal!

Nog 15 foto’s te gaan en dan zit het er weer op. Ik voel me vereerd dat me al meerdere malen gevraagd is of ik nog dames nodig heb, en dat er dames zijn die me gevraagd hebben of ze voor volgend jaar op de lijst mogen. wow echt wow! Zoals het er nu voor staat komt er volgend jaar weer een serie van 30 vrouwen.. ik zal dan vanaf februari een lijst gaan samen stellen, wil je er graag op neem in februari 2017 dan contact met me op!

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *